Grupper inom
Sesamfrön:
Svarta sesamfrön (goma) är bittrare i smaken än de vita, vilket beror på att de har sitt svarta skal kvar. Om man rostar dem i torr panna mildras bitterheten något. De svarta små fröna är speciellt uppskattade i Japan bl.a. till sushi. Läs mer > Sesamfrön.
Läs mer
Recept med Svarta sesamfrön
Det finns 9 recept med Svarta sesamfrön
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (plockmat)
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Curry och sesamgrillad lax
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Carpaccio på pilgrimsmusslor med räkor, sesamoljadresing och wasabicrème
Svarighet: Lätt, Receptgivare:
-
Sesammarinerade grönsaker med risnudlar
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bibim guksu - koreansk nudelsallad med broccoli och ägg
Tid: 25 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vegetarisk smörgås med kikärtsröra och avokado
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan (plockmat)
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan