Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 516

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kikärter konserv 800.0 gram 50%
Tomater 2.0 styck 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Avokado 2.0 styck 20%
Olivolja 2.0 msk 11%
Furikakekrydda 1.0 msk 2%
Matbröd 4.0 skivor 15%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem i kallt vatten. Riv citronskal.
- Skär tomater och koriander grovt. Lägg detta, kikärter, sambal, citronskal och salt i en matberedare/mixer. Mixa väl.
- Skala, halvera och kärna ur avokadon. Skiva.
- Lägg avokadon på brödskivor och kikärtsröran ovanpå. Ringla lite olivolja över. Toppa med furikakekrydda eller svarta sesamfrön.
Fler recept inom Landgång och annat
Liknande recept som Vegetarisk smörgås med kikärtsröra och avokado
-
Klassisk landgång
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägg- och sillsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paul Svenssons midsommarsmörgås
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Paul Svensson
-
Vegetarisk smörgås med kikärtsröra och avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sötpotatiskräm på macka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grahamsfralla med ägg och avokado
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hallonfärskost på frukostmacka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Leverpastejmscks med gurka och tomat
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokado på knäckebröd
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: