Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 5.0 styck 30%
Inlagd sill 20.0 bitar 45%
Dill 2.0 kvistar 0%
Bröd hårt (el. mjukt) 4.0 skivor 21%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg 8-10 minuter. Låt kallna i kallt vatten. Skär i skivor.
- Bred matfett på brödet. Lägg på äggskivorna och sillbitar. Garnera med dillkvist.
Alternativ
Fler recept inom Landgång och annat
Liknande recept som Ägg- och sillsmörgås
-
Klassisk landgång
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägg- och sillsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paul Svenssons midsommarsmörgås
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Paul Svensson
-
Vegetarisk smörgås med kikärtsröra och avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sötpotatiskräm på macka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grahamsfralla med ägg och avokado
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hallonfärskost på frukostmacka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Leverpastejmscks med gurka och tomat
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokado på knäckebröd
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: