Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 209

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1254 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 600.0 gram 100%
Ättikslag:
Vatten 3.0 dl Äts ej
Ättikssprit 1.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Kryddpeppar hel 12.0 styck Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Morot 1.0 styck Äts ej
Rödlök 1.0 styck Äts ej
Dill 1.0 knippe Äts ej
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Skölj sillen. Skär i bitar. Hacka dill. Skala och tärna morötter. Skala och skiva lök.
- Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull. Koka upp. Låt svalna. Häll sedan kall lag över fisken.
- Låt sillen ligga i lagen cirka 4-6 timmar. Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.
Kockens kommentar
Hållbarhet: Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt eller syra vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer > Om Clostridium botulinum. Säkrast är att använda färdig inläggningssill eller 5-minuterssill.
Glasmästarsill är en variant av löksill där även purjolök, senapskorn och nejlikor ingår. Upphovsman är glasmästaren och kappseglaren John Carlsson (Glas-Kalle). Han var upphovsman till ”Glasmästare Karlssons prima sillinläggning”, som idag går under namnet glasmästarsill.
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Inlagd glasmästarsill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman