Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2195 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 1.0 kilo 95%
Marinad:
Gul lök 2.0 styck 5%
Vatten 3.0 dl Äts ej
Ättikssprit 1.0 dl Äts ej
Strösocker 1.0 dl Äts ej
Svartpeppar grovmald 1.0 msk Äts ej
Kryddpeppar krossad 1.0 tsk Äts ej
Kryddnejlika 4.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Koka upp ingredienser till lagen. Låt svalna.
- Skär sillen i bitar. Skala och hacka lök.
- Lägg fisken helst i en burk eller i en bunke. Häll på lagen, se till att det täcker fisken. Ställ kallt över natt.
Kockens kommentar
Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Löksill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman