Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Inläggningssill

1.0 

kilo

 

Marinad:

 

Gul lök

2.0 

styck

Vatten

3.0 

dl

Ättikssprit }

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Svartpeppar grovmald

1.0 

msk

Kryddpeppar krossad

1.0 

tsk

Kryddnejlika

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2195 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 127 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 1.0 kilo 95%

 

Marinad:

Gul lök 2.0 styck 5%

Vatten 3.0 dl Äts ej

Ättikssprit } 1.0 dl Äts ej

Strösocker 1.0 dl Äts ej

Svartpeppar grovmald 1.0 msk Äts ej

Kryddpeppar krossad 1.0 tsk Äts ej

Kryddnejlika 4.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Koka upp ingredienser till lagen. Låt svalna.
  2. Skär sillen i bitar. Skala och hacka lök.
  3. Lägg fisken helst i en burk eller i en bunke. Häll på lagen, se till att det täcker fisken. Ställ kallt över natt.

Kockens kommentar

Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Löksill