Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1660 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 400.0 gram 50%
Vatten 3.0 dl 0%
Strösocker 2.0 dl 46%
Ättikssprit 12% 1.0 dl 3%
Kryddpeppar 1.0 gram 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika 1.0 styck 0%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Ingefära 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Kock: Tore Wretman
Tillagning (20 min + 36 tim )
- Mortla/krossa kryddorna grovt.
- Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
- Skär sillen i bitar.
- Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock.
- Låt dra i kylen 1-2 dygn.
- Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.
Kockens kommentar
I Tore Wretmans recept ingår mald sandelträ och spansk humle, vilket vi uteslutet i receptet.Tore Wretman 1967: Kryddsill är framför allt en skånsk specialitet, i synnerhet som den småsill som är bäst i detta sammanhang fångas utefter den skånska kusten. Sillen skall vara absolut pinfärsk och helst skall inläggningen ske mellan den 24 augusti och 15 september. Den pulveriserade sandelträts roll i kompositionen är huvudsakligen att ge den aptitliga röda färgen. Den bästa kryddsill jag ätit är på hotell Mollberg i Hälsingborg.
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Skånsk kryddsill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman