Skånsk kryddsill

Foto: Scandiafisk

Skånsk kryddsill

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Inläggningssill

400.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Kryddpeppar

1.0 

gram

Svartpeppar

1.0 

tsk

Kryddnejlika

1.0 

styck

Lagerblad

2.0 

blad

Ingefära

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1660 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 124 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 400.0 gram 50%

Vatten 3.0 dl 0%

Strösocker 2.0 dl 46%

Ättikssprit 12% 1.0 dl 3%

Kryddpeppar 1.0 gram 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika 1.0 styck 0%

Lagerblad 2.0 blad 0%

Ingefära 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Tillagning (20 min + 36 tim )

  1. Mortla/krossa kryddorna grovt.
  2. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  3. Skär sillen i bitar.
  4. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock.
  5. Låt dra i kylen 1-2 dygn.
  6. Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Kockens kommentar

I Tore Wretmans recept ingår mald sandelträ och spansk humle, vilket vi uteslutet i receptet.

Tore Wretman 1967: Kryddsill är framför allt en skånsk specialitet, i synnerhet som den småsill som är bäst i detta sammanhang fångas utefter den skånska kusten. Sillen skall vara absolut pinfärsk och helst skall inläggningen ske mellan den 24 augusti och 15 september. Den pulveriserade sandelträts roll i kompositionen är huvudsakligen att ge den aptitliga röda färgen. Den bästa kryddsill jag ätit är på hotell Mollberg i Hälsingborg.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Skånsk kryddsill