Havtornssill

Foto: Fredriks Fika ¤

Havtornssill

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Inläggningssill

2.0 

förp.

Rödlök

1.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Havtorn

2.0 

dl

Lagerblad

4.0 

blad

 

Lag:

 

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Vatten

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 130 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 2.0 förp. 82%

Rödlök 1.0 styck 6%

Purjolök 0.5 styck 3%

Havtorn 2.0 dl 10%

Lagerblad 4.0 blad 1%

 

Lag:

Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Tillagning

  1. Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Låt kallna.
  2. Skölj och skiva purjolöken, skala och skiva rödlöken.
  3. Skär sillen i centimetertjocka skivor.
  4. Varva sill, rödlök, purjolök och lagerblad. Fyll på med lagen.
  5. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.

Kockens kommentar

Jag är en av dem som tycker att det inte gör någonting att vi äter ungefär samma mat vid våra högtidstillfällen i Sverige, för jag ÄLSKAR sill! Jag vill alltid ha en vanlig inlagd, en senapssill och sedan en ny variant, och i år så känns det inte mer än rätt att Havtornen även får flytta in till min matlagning :) Läs om havtorn > klicka på ingrediensen.


Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Havtornssill