Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Inläggningssill 2.0 förp. 82%
Rödlök 1.0 styck 6%
Purjolök 0.5 styck 3%
Havtorn 2.0 dl 10%
Lagerblad 4.0 blad 1%
Lag:
Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Kock: Fredriks Fika
Tillagning
-
Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Låt kallna.
- Skölj och skiva purjolöken, skala och skiva rödlöken.
- Skär sillen i centimetertjocka skivor.
- Varva sill, rödlök, purjolök och lagerblad. Fyll på med lagen.
- Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.
Kockens kommentar
Jag är en av dem som tycker att det inte gör någonting att vi äter ungefär samma mat vid våra högtidstillfällen i Sverige, för jag ÄLSKAR sill! Jag vill alltid ha en vanlig inlagd, en senapssill och sedan en ny variant, och i år så känns det inte mer än rätt att Havtornen även får flytta in till min matlagning
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Havtornssill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman