Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 1206

GBR (GI) / port: 17
Recept: 4824 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 3%
Pepparrot nyriven 2.0 tsk 0%
Grädde 1.0 dl 7%
Renstek rökt 4.0 skivor 2%
Vitt formbröd 1.0 styck 32%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 6%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Inlagd sill el. ansjovis 8.0 bitar 4%
Räkor skalade 20.0 styck 2%
Gravlaxsås färdig 4.0 tsk 2%
Lax rökt el. gravad 4.0 skivor 7%
Skinka kokt skivad 4.0 skivor 2%
Salami 8.0 skivor 6%
Brieost 28% fett 4.0 skivor 7%
Vindruvor 8.0 styck 2%
Grönmögelost 4.0 bitar 18%
Frukt eller bär 8.0 styck 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Hårdkoka äggen, låt svalna och skiva dem.
- Riv pepparrot, vispa grädde, blanda. Rulla in pepparrotsgrädden i tunna renstekskivorna.
- Skär formbrödet på längden. Bred smör på brödet. Lägg salladsblad i botten.
- Börja med ägg och sill, fortsätt sedan med räkor med lite gravlaxsås eller majonnäs, lax, skinka, salami, rensteksrullen, brie, några halva druvor, grönmögelost och sist någon frukt till exempel jordgubbar. Peppra räkorna.
Kockens kommentar
En landgång byggs upp enligt eget tycke och beroende på vad man har hemma. Ingredienserna sorteras på ett långt bröd ("landgångsplanka") som ett smörgåsbord med förrätt, huvudrätt (fisk, kött) och efterrätt (ost, frukt).
Alternativ
Fler recept inom Landgång och annat
Liknande recept som Klassisk landgång
-
Klassisk landgång
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägg- och sillsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paul Svenssons midsommarsmörgås
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Paul Svensson
-
Vegetarisk smörgås med kikärtsröra och avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sötpotatiskräm på macka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grahamsfralla med ägg och avokado
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hallonfärskost på frukostmacka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Leverpastejmscks med gurka och tomat
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokado på knäckebröd
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: