Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Färskpotatis små

12.0 

styck

Rädisa

4.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Spisbröd

4.0 

skivor

Kryddkrasse

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1230 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis små 12.0 styck 14%

Rädisa 4.0 styck 0%

Dill 1.0 knippe 1%

Smör normalsaltat 100.0 gram 59%

Spisbröd 4.0 skivor 25%

Kryddkrasse 0%

Gräslök 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skrubba och koka potatis.
  2. Hyvla rädisor jättetunt. Lägg i iskallt vatten.
  3. Bryn hälften av smöret. Låt svalna. Vispa upp det brynta smöret tillsammans med vanligt smör tills det blir ”fluffigt”. Skär dill och vänd i den i smöret.
  4. Skär gräslök tunt. Klipp krasse. Lägg några nykokta potatisar på knäcke. Tryck till med en gaffel så de spricker. Klicka över dillsmör. Toppa med örter och rädisor. Vips, en grym sommarlunch.

Kockens kommentar

Spisbröd är en gammal beteckning för bröd som lagades direkt på spisen, i stekpanna, eller över öppen eld. Karaktäristiskt är att brödet är plattrunt. Läs mer, klicka på ingrediens Spisbröd.

Fler recept inom Landgång och annat

Liknande recept som Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd