Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1230 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Färskpotatis små 12.0 styck 14%
Rädisa 4.0 styck 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Smör normalsaltat 100.0 gram 59%
Spisbröd 4.0 skivor 25%
Kryddkrasse 0%
Gräslök 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skrubba och koka potatis.
- Hyvla rädisor jättetunt. Lägg i iskallt vatten.
- Bryn hälften av smöret. Låt svalna. Vispa upp det brynta smöret tillsammans med vanligt smör tills det blir ”fluffigt”. Skär dill och vänd i den i smöret.
- Skär gräslök tunt. Klipp krasse. Lägg några nykokta potatisar på knäcke. Tryck till med en gaffel så de spricker. Klicka över dillsmör. Toppa med örter och rädisor. Vips, en grym sommarlunch.
Kockens kommentar
Spisbröd är en gammal beteckning för bröd som lagades direkt på spisen, i stekpanna, eller över öppen eld. Karaktäristiskt är att brödet är plattrunt. Läs mer, klicka på ingrediens Spisbröd.Fler recept inom Landgång och annat
Liknande recept som Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
-
Klassisk landgång
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägg- och sillsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paul Svenssons midsommarsmörgås
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Paul Svensson
-
Vegetarisk smörgås med kikärtsröra och avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sötpotatiskräm på macka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grahamsfralla med ägg och avokado
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hallonfärskost på frukostmacka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Leverpastejmscks med gurka och tomat
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokado på knäckebröd
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: