Paul Svenssons midsommarsmörgås

Paul Svenssons midsommarsmörgås

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Matjessill

400.0 

gram

Gräddfil

4.0 

dl

Gräslök

2.0 

knippen

Citronskal

4.0 

styck

Rödlök

1.5 

styck

Ägg

4.0 

styck

Purjolök

4.0 

st små

Smör normalsaltat

40.0 

gram

Kavring

4.0 

skivor

Peppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 748

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 483 gram)

Ingredienser

Visa:

Matjessill 400.0 gram 42%

Gräddfil 4.0 dl 18%

Gräslök 2.0 knippen 1%

Citronskal 4.0 styck 1%

Rödlök 1.5 styck 3%

Ägg 4.0 styck 8%

Purjolök 4.0 st små 5%

Smör normalsaltat 40.0 gram 10%

Kavring 4.0 skivor 11%

Peppar grovmald 0%

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Lägg gräddfil i ett kaffefilter i cirka 2 timmar så att överflödsväskan rinner av.
  2. Riv citronskal och finskär gräslök. Spar lite av gräslöken till garnering. Fintärna matjesill och blanda med gräddfil, citronskal och finskuren gräslök.
  3. Skala och skiva rödlök tunt. Lägg i isvatten.
  4. Skär purjolök i lika långa bitar som kavringen och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna.  Återvärm i nybrynt smör.

  5. Koka äggen i 9 1/2 minuter i kokande vatten. Skala och skiva.
  6. Varva matjesillsröran, lökringar, skivat ägg och ljumna purjolökar. Avsluta med gräslök och peppar.

Kockens kommentar

Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar och f.d. kökschef på BonLloc och F12 och känd från TV. Han rekommenderar Carlsbergs Sort Guld till smörgåsen.

Fler recept inom Landgång och annat

Liknande recept som Paul Svenssons midsommarsmörgås