
Paul Svenssons midsommarsmörgås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 748

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matjessill 400.0 gram 42%
Gräddfil 4.0 dl 18%
Gräslök 2.0 knippen 1%
Citronskal 4.0 styck 1%
Rödlök 1.5 styck 3%
Ägg 4.0 styck 8%
Purjolök 4.0 st små 5%
Smör normalsaltat 40.0 gram 10%
Kavring 4.0 skivor 11%
Skapat av: Carlsberg
Kock: Paul Svensson
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Lägg gräddfil i ett kaffefilter i cirka 2 timmar så att överflödsväskan rinner av.
- Riv citronskal och finskär gräslök. Spar lite av gräslöken till garnering. Fintärna matjesill och blanda med gräddfil, citronskal och finskuren gräslök.
- Skala och skiva rödlök tunt. Lägg i isvatten.
- Skär purjolök i lika långa bitar som kavringen och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna. Återvärm i nybrynt smör.
- Koka äggen i 9 1/2 minuter i kokande vatten. Skala och skiva.
- Varva matjesillsröran, lökringar, skivat ägg och ljumna purjolökar. Avsluta med gräslök och peppar.
Kockens kommentar
Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar och f.d. kökschef på BonLloc och F12 och känd från TV. Han rekommenderar Carlsbergs Sort Guld till smörgåsen.Fler recept inom Landgång och annat
Liknande recept som Paul Svenssons midsommarsmörgås
-
Klassisk landgång
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägg- och sillsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paul Svenssons midsommarsmörgås
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Paul Svensson
-
Vegetarisk smörgås med kikärtsröra och avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskpotatis med brynt dillsmör på spisbröd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sötpotatiskräm på macka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grahamsfralla med ägg och avokado
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hallonfärskost på frukostmacka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Leverpastejmscks med gurka och tomat
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokado på knäckebröd
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: