Filodegsknyten med svartris och parmesan (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Filodegsknyten med svartris och parmesan (plockmat)

Lägg till ingredienser

Knyten: 20

Råris svart

250.0 

gram

Parmesan

150.0 

gram

Tamarisoja }

2.0 

msk

Filodegsark (50x25cm)

5.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Sesamfrön svarta

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2290 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 57 gram)

Ingredienser

Visa:

Råris svart 250.0 gram 40%

Parmesan 150.0 gram 24%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Filodegsark (50x25cm) 5.0 styck 32%

Ägg 1.0 styck 3%

Sesamfrön svarta 1.0 tsk 1%

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka ris enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten.
  3. Riv parmesan. Blanda med ris och tamarisoja. Dela filodegsarken i fyra delar. Lägg cirka 1 msk fyllning på varje ark och gör till knyten.
  4. Vispa upp ägg och pensla knyterna. Strö på sesamfrön. Baka i ugnen cirka 8 minuter.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Filodegsknyten med svartris och parmesan (plockmat)