Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2290 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Råris svart 250.0 gram 40%
Parmesan 150.0 gram 24%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Filodegsark (50x25cm) 5.0 styck 32%
Ägg 1.0 styck 3%
Sesamfrön svarta 1.0 tsk 1%
Kockskolan:
Om filodeg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka ris enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten.
- Riv parmesan. Blanda med ris och tamarisoja. Dela filodegsarken i fyra delar. Lägg cirka 1 msk fyllning på varje ark och gör till knyten.
- Vispa upp ägg och pensla knyterna. Strö på sesamfrön. Baka i ugnen cirka 8 minuter.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Filodegsknyten med svartris och parmesan (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan