Friterad zucciniblomma, squashblomma

Foto: Film: Rosellas cooking with Nonna, zuccini flower

Friterad zucciniblomma, squashblomma

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Zucciniblomma

12.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid fritering

12.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Mozzarella

1.0 

styck

Kapris

1.0 

msk

 

Frityrsmet som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl

0.6 

dl

Ägg

0.5 

st stor

Hårdost finriven

0.3 

dl

Vitlök

1.5 

klyftor

Mynta färskhackad

1.0 

msk

Vatten

0.9 

dl

 

Kockskolan:

 

Om frityrsmet >

 

 

Om fettupptag >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

Så friterar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0

Recept: 879 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 26 gram)

Ingredienser

Visa:

Zucciniblomma 12.0 styck 2%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid fritering 12.0 tsk 54%

 

Fyllning:

Mozzarella 1.0 styck 17%

Kapris 1.0 msk 0%

 

Frityrsmet som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl 0.6 dl 14%

Ägg 0.5 st stor 4%

Hårdost finriven 0.3 dl 6%

Vitlök 1.5 klyftor 1%

Mynta färskhackad 1.0 msk 0%

Vatten 0.9 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Om frityrsmet > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Rosella" under bilden ovan.

  1. Skölj av blommorna i kallt vatten. Låt rinna av. Finriv ost, finhacka vitlök och mynta. Skär mozzarellan i småbitar. 
  2. Fyllning: Vik försiktigt ut kronbladen på blomman. Stoppa in ett par kaprisar och lite mozzarella i var blomma. Vik över blombladen.
  3. Frityrsmet: Blanda till en tjock eller tunn frityrsmet efter behag (se kommentar och alternativ nedan). Låt gärna stå och  mogna en stund.
  4. Hetta upp frityrolja till 170°C.
  5. Fritera: Rör om i smeten och doppa blommorna i smeten. Låt fritera någon minut eller två på var sida till fin gyllene färg. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera snarast som ett delikat snacks.
2022-04

Kockens kommentar

Angivna mängder i ingredienslistan avser den mängd frityrolja respektive frityrsmet som fastnar på blommorna och som äts. Detta för att få korrekt portionsvikt och näringsvärden som beräknas automatiskt. För att kunna doppa blommorna i smeten behövs en större mängd (dubbla mängden). Merparten av vattnet i smeten kokas bort (markerat med "äts ej").

Frityrsmet i filmen: 1,2 dl mjöl, 1 stort ägg, 0,6 dl finriven ost, 3 finhackad vitlök, 2 msk finhackad mynta och 1,8 dl vatten.

Alternativ frityrsmet

Frityrsmet grundrecept

Pâte ā frire, klassisk fransk frityrsmet

Tempura frityrmet, klassisk japansk tunn smet

Tunn, enkel frityrsmet med idealmjöl

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Friterad zucciniblomma, squashblomma