Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 14
Recept: 599 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tjock smet:
Vetemjöl 2.0 dl 70%
Majsstärkelse Maizena 1.0 dl 30%
Vatten iskallt 1.0 dl 0%
Salt 0%
Frityrolja (rapsolja) Äts ej
Hushållspapper Äts ej
Kockskolan:
Om frityrsmet > Äts ej
Om fritering > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (5 min )
- Förbered råvarorna, skär i mindre bitar. Se till att varorna är torra så fastnar smeten bättre.
- Hetta upp frityrolja till cirka 170°C.
- Blanda mjöl, stärkelse, vatten och lite salt till jämn smet.
- Doppa bitarna i frityrsmet.
- Lägg ner några bitar i frityroljan med en hålslev. Lägg inte i för många åt gången, vilket sänker temperaturen alltför mycket.
- Ta upp bitarna med hålslev när de fått fin färg efter ett par minuter.
- Lägg att rinna av på flera lager hushållspapper.
Kockens kommentar
Läs mer om olika frityrsmeter > Om frityrsmet.Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fler recept inom Frityrsmet
Liknande recept som Frityrsmet grundrecept
-
Frityrsmet grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte ā frire, klassisk fransk frityrsmet
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tempura frityrmet, klassisk japansk tunn smet
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tunn, enkel frityrsmet med idealmjöl
Tid: 5 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Johan Swanljung
-
Frityrsmet med bakpulver
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kryddig frityrsmet med kikärtsmjöl
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matmolekyler
-
Frityrsmet med vodka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matmolekyler
-
Frityrsmet till Fish (and Chips)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan