Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 8
Recept: 317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 1.2 dl 80%
Äggvita 1.0 styck 5%
Öl iskallt (folköl) 1.2 dl 15%
Salt 1.0 tsk 0%
Frityrolja till fritering Äts ej
Tillval:
Curry ¤ 0%
Kockskolan:
Om frityrsmet > Äts ej
Om fritering > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning
- Vispa upp äggvita till fast skum.
- Blanda mjöl, öl och salt väl till en jämn smet. Smaksätt eventuell med lite curry.
- Vänd ner äggvispet.
Kockens kommentar
Det finns olika varianter av frityrsmet till Fish & Chips. Standard är vetemjöl och ljust eller mörkt kallt öl. Oftast ingår också uppvispat ägg. Curry kan blandas i smeten eller användas som krydda på maträtten. En deciliter smet är lagom till 2-3 fiskbitar. Läs mer > Om frityrsmet. Se recept > Fish and chips.
Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Passar till
Fler recept inom Frityrsmet
Liknande recept som Frityrsmet till Fish (and Chips)
-
Frityrsmet grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte ā frire, klassisk fransk frityrsmet
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tempura frityrmet, klassisk japansk tunn smet
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tunn, enkel frityrsmet med idealmjöl
Tid: 5 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Johan Swanljung
-
Frityrsmet med bakpulver
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kryddig frityrsmet med kikärtsmjöl
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matmolekyler
-
Frityrsmet med vodka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matmolekyler
-
Frityrsmet till Fish (and Chips)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan