Frityrsmet till Fish (and Chips)

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Frityrsmet till Fish (and Chips)

Lägg till ingredienser

Färdig smet dl: 2

Vetemjöl

1.2 

dl

Äggvita

1.0 

styck

Öl iskallt (folköl)

1.2 

dl

Salt

1.0 

tsk

Frityrolja till fritering

 

 

 

Tillval:

 

Curry ¤

 

 

 

Kockskolan:

 

Om frityrsmet >

 

 

Om fritering >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 8

Recept: 317 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 116 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.2 dl 80%

Äggvita 1.0 styck 5%

Öl iskallt (folköl) 1.2 dl 15%

Salt 1.0 tsk 0%

Frityrolja till fritering Äts ej

 

Tillval:

Curry ¤ 0%

 

Kockskolan:

Om frityrsmet > Äts ej

Om fritering > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

Tillagning

  1. Vispa upp äggvita till fast skum.
  2. Blanda mjöl, öl och salt väl till en jämn smet. Smaksätt eventuell med lite curry.
  3. Vänd ner äggvispet.

Kockens kommentar

Det finns olika varianter av frityrsmet till Fish & Chips. Standard är vetemjöl och ljust eller mörkt kallt öl. Oftast ingår också uppvispat ägg. Curry kan blandas i smeten eller användas som krydda på maträtten. En deciliter smet är lagom till 2-3 fiskbitar. Läs mer > Om frityrsmet. Se recept > Fish and chips.

Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtion­s­mängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Passar till

Fish and chips

Fler recept inom Frityrsmet

Liknande recept som Frityrsmet till Fish (and Chips)