Frityrsmet med bakpulver

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frityrsmet med bakpulver

Lägg till ingredienser

Färdig smet dl: 2

Vetemjöl

2.0 

dl

Vatten iskallt

2.0 

dl

Bakpulver

1.0 

msk

Salt

 

 

Frityrolja (rapsolja)

 

 

Hushållspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om frityrsmet >

 

 

Om fritering >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 19

Recept: 448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 128 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.0 dl 94%

Vatten iskallt 2.0 dl 0%

Bakpulver 1.0 msk 6%

Salt 0%

Frityrolja (rapsolja) Äts ej

Hushållspapper Äts ej

 

Kockskolan:

Om frityrsmet > Äts ej

Om fritering > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

Tillagning (5 min )

  1. Förbered råvarorna, skär i mindre bitar. Se till att varorna är torra så fastnar smeten bättre.
  2. Hetta upp frityrolja till cirka 170°C.
  3. Blanda mjöl med bakpulver.
  4. Tillsätt vatten och rör samman till jämn smet.
  5. Doppa bitarna i frityrsmet.
  6. Lägg ner några bitar i frityroljan med en hålslev. Lägg inte i för många åt gången, vilket sänker temperaturen alltför mycket.
  7. Ta upp bitarna med hålslev när de fått fin färg efter ett par minuter.
  8. Lägg att rinna av på flera lager hushållspapper.

Kockens kommentar

Detta ger ett luftigt ganska tjockt frityrtäcke. Passar till exempel till friterad banan. Läs mer > Om frityrsmet.

Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtion­s­mängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Fler recept inom Frityrsmet

Liknande recept som Frityrsmet med bakpulver