Gurkostmousse (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gurkostmousse (plockmat)

Lägg till ingredienser

Skivor (20/sats): 20

Gurka

1.0 

styck

Färskost

375.0 

gram

Gelatinblad

5.0 

styck

Citronjuice

2.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

Om gelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 53 gram)

Ingredienser

Visa:

Gurka 1.0 styck 4%

Färskost 375.0 gram 90%

Gelatinblad 5.0 styck 2%

Citronjuice 2.0 msk 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Gul lök 0.5 styck 2%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Om gelé > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min + 2 tim )

  1. Riv gurkan fint (spara 3-4 skivor till dekoration). Salta gurkan och låt vattnet rinna av i durkslag i cirka 40 minuter. Pressa ur den sista vätskan och torka med hushållspapper.
  2. Lägg gelatin i ljummet vatten och låt det lösa sig.
  3. Blanda alla ingredienser.
  4. Smörj en avlång brödform med olivolja och häll i gurkröran. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
  5. Ta försiktigt ut moussen ur formen och dekorera med gurkskivor.
  6. Servera gärna moussen tillsammans med ett gott bröd.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Gurkostmousse (plockmat)