Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gurka 1.0 styck 4%
Färskost 375.0 gram 90%
Gelatinblad 5.0 styck 2%
Citronjuice 2.0 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Gul lök 0.5 styck 2%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Om gelé > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min + 2 tim )
- Riv gurkan fint (spara 3-4 skivor till dekoration). Salta gurkan och låt vattnet rinna av i durkslag i cirka 40 minuter. Pressa ur den sista vätskan och torka med hushållspapper.
- Lägg gelatin i ljummet vatten och låt det lösa sig.
- Blanda alla ingredienser.
- Smörj en avlång brödform med olivolja och häll i gurkröran. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
- Ta försiktigt ut moussen ur formen och dekorera med gurkskivor.
- Servera gärna moussen tillsammans med ett gott bröd.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Gurkostmousse (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan