Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal: 20

Äpple syrligt

2.0 

styck

Russin

1.0 

dl

Ingefära färsk

2.0 

cm

Vatten

1.5 

dl

Saffran

0.2 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Salt

 

 

Cheddar lagrad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1033 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 34 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple syrligt 2.0 styck 9%

Russin 1.0 dl 19%

Ingefära färsk 2.0 cm 2%

Vatten 1.5 dl 0%

Saffran 0.2 gram 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%

Salt 0%

Cheddar lagrad 200.0 gram 70%

Tillagning (30 min )

  1. Kärna ur och fintärna äpplena. Skala och finhacka ingefäran.
  2. Lägg i en kastrull äpplen, ingefära, russin, saffran, vatten och saften av citronen. Sjud i cirka 10 minuter Dra åt sidan och låt svalna.
  3. Skär cheddar i lite större tärningar och lägg på äppelchutney, salta lätt.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)