Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äpple syrligt 2.0 styck 9%
Russin 1.0 dl 17%
Ingefära färsk 2.0 cm 2%
Vatten 1.5 dl 0%
Saffran 0.2 gram 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%
Salt 0%
Cheddar lagrad 200.0 gram 70%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Kärna ur och fintärna äpplena. Skala och finhacka ingefäran.
- Lägg i en kastrull äpplen, ingefära, russin, saffran, vatten och saften av citronen. Sjud i cirka 10 minuter Dra åt sidan och låt svalna.
- Skär cheddar i lite större tärningar och lägg på äppelchutney, salta lätt.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan