
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 410

Kcal / portion: 299

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1793 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 31%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Svecia hårdost 28% 300.0 gram 61%
OP Anderson 4.0 cl %
Libbsticka färsk 5.0 blad 0%
Rapsolja 2.0 msk 13%
Surdegsbröd 2.0 skivor 14%
Enbär } 6.0 styck 0%
Smör osaltat 30.0 gram 12%
Uppdragsgivare: Altia
Tillagning
- Låt skivor av surdeg torka, eventuellt i ugn. Finstrimla libbsticka. Hacka enbär.
- Bryt ost i centimeterstora bitar. Blanda med brännvin, libbsticka och hälften av rapsolja.
- Mortla det torkade brödet grovt. Bryn i smör tillsammans med hackade enbär. Krydda med salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper.
- Varva osten med brödet i lämpligt krus. Toppa med den kvarvarande rapsoljan.
Kockens kommentar
Dryckesrekommendation: O.P. Anderson. Kumminsmaken i O.P. Anderson lyfter ostsmaken och funkar även bra med enbärssmaken samt bildar med rapsoljan en helhet som stannar i munnen.Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan