Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd  (plockmat)

Foto: Altia folkOfolk

Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 6

Svecia hårdost 28%

300.0 

gram

OP Anderson

4.0 

cl

Libbsticka färsk

5.0 

blad

Rapsolja

2.0 

msk

Surdegsbröd

2.0 

skivor

Enbär }

6.0 

styck

Smör osaltat

30.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 410

Kcal / portion: 299

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1793 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 31%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 73 gram)

Ingredienser

Visa:

Svecia hårdost 28% 300.0 gram 61%

OP Anderson 4.0 cl %

Libbsticka färsk 5.0 blad 0%

Rapsolja 2.0 msk 13%

Surdegsbröd 2.0 skivor 14%

Enbär } 6.0 styck 0%

Smör osaltat 30.0 gram 12%

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning

  1. Låt skivor av surdeg torka, eventuellt i ugn. Finstrimla libbsticka. Hacka enbär.
  2. Bryt ost i centimeterstora bitar. Blanda med brännvin, libbsticka och hälften av rapsolja.
  3. Mortla det torkade brödet grovt. Bryn i smör tillsammans med hackade enbär. Krydda med salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Varva osten med brödet i lämpligt krus. Toppa med den kvarvarande rapsoljan.

Kockens kommentar

Dryckesrekommendation: O.P. Anderson. Kumminsmaken i O.P. Anderson lyfter ostsmaken och funkar även bra med enbärssmaken samt bildar med rapsoljan en helhet som stannar i munnen.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)