Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1297 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 22%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 39%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Senap svensk 1.0 msk 2%
Majonnäs äkta 3.0 msk 23%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Tabasco röd 0%
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Om majonnässåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Låt smör bli rumsvarmt. Finhacka gräslök.
- Hårdkoka äggen i cirka 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och låt svalna.
- Blanda majonnäs, smör, senap och gräslök. Smaka av med salt.
- Skala äggen och halvera dem. Ta ur äggulan och blanda gulan med majonnäsblandningen.
- Stänk så många droppar tabasco som du tål (till exempel 2) i äggvitehalvorna. Lägg en klick majonnäsblandning i varje ägghalva. Dra ett par varv med pepparkvarn över.
Kockens kommentar
Tabasco är en chilipepparsås. Läs mer, klicka på > Om chilisåser.Passar till
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Devil eggs (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan