Devil eggs (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Devil eggs (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Senap svensk

1.0 

msk

Majonnäs äkta

3.0 

msk

Gräslök finhackad

1.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Tabasco röd

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

Om majonnässåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1297 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 22%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 134 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 39%

Smör normalsaltat 2.0 msk 15%

Senap svensk 1.0 msk 2%

Majonnäs äkta 3.0 msk 23%

Gräslök finhackad 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 15%

Tabasco röd 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

Om majonnässåser > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Låt smör bli rumsvarmt. Finhacka gräslök.
  2. Hårdkoka äggen i cirka 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och låt svalna.
  3. Blanda majonnäs, smör, senap och gräslök. Smaka av med salt.
  4. Skala äggen och halvera dem. Ta ur äggulan och blanda gulan med majonnäsblandningen.
  5. Stänk så många droppar tabasco som du tål (till exempel 2) i äggvitehalvorna. Lägg en klick majonnäsblandning i varje ägghalva. Dra ett par varv med pepparkvarn över.

Kockens kommentar

Tabasco är en chilipepparsås. Läs mer, klicka på > Om chilisåser.

Passar till

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Devil eggs (plockmat)