Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1009 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Filodegsark (50x25cm) 6.0 styck 86%
Grön sparris färsk 12.0 styck 6%
Babyspenat 25.0 gram 0%
Ägg 1.0 styck 6%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Kockskolan:
Om filodeg > Äts ej
Om inbakning > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning. Alternativt använd färsk, färdig smördeg.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ta ut filodegen ur kylskåpet och skär den i fyra längder. Använd 2 delar till varje sparris.
- Vispa upp ägg i en kopp och pensla filodegen. Lägg några spenatblad och en sparris i ena kanten och rulla ihop. Pensla rullen med ägg. Strö över salt och rosmarin.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på sparrisen och sätt in i ugnen i 8 minuter tills gyllenbrun.
Kockens kommentar
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg av olika rätter tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan