Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Filodegsark (50x25cm)

6.0 

styck

Grön sparris färsk

12.0 

styck

Babyspenat

25.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

Om inbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1009 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 47 gram)

Ingredienser

Visa:

Filodegsark (50x25cm) 6.0 styck 86%

Grön sparris färsk 12.0 styck 6%

Babyspenat 25.0 gram 0%

Ägg 1.0 styck 6%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Bakplåtspapper %

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Om inbakning > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning. Alternativt använd färsk, färdig smördeg.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Ta ut filodegen ur kylskåpet och skär den i fyra längder. Använd 2 delar till varje sparris.
  4. Vispa upp ägg i en kopp och pensla filodegen. Lägg några spenatblad och en sparris i ena kanten och rulla ihop. Pensla rullen med ägg. Strö över salt och rosmarin.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på sparrisen och sätt in i ugnen i 8 minuter tills gyllenbrun.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg av olika rätter tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)