Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 1
Recept: 961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Champinjoner färska 24.0 st stora 22%
Mögelost t.ex. gorgonzola } 100.0 gram 35%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Grädde 1.5 msk 8%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Valnötskärnor 50.0 gram 35%
Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%
Ger 4 st/portion
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka nötter och persilja. Finhacka svampfötterna. Pressa citronsaft och blanda med svamphacket.
- Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar. Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter.
- Fördela blandningen i svamphattarna.
Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
Servera svamparna lätt avsvalnade.
Kockens kommentar
Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan