Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Champinjoner färska

24.0 

st stora

Mögelost t.ex. gorgonzola }

100.0 

gram

Citronjuice

1.0 

msk

Grädde

1.5 

msk

Persilja finhackad

0.5 

dl

Valnötskärnor

50.0 

gram

Svartpeppar grovmald

1.0 

krm

 

Ger 4 st/portion

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 1

Recept: 961 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 131 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner färska 24.0 st stora 22%

Mögelost t.ex. gorgonzola } 100.0 gram 35%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Grädde 1.5 msk 8%

Persilja finhackad 0.5 dl 0%

Valnötskärnor 50.0 gram 35%

Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%

 

Ger 4 st/portion 

 

Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Hacka nötter och persilja. Finhacka svampfötterna. Pressa citronsaft och blanda med svamphacket.
  4. Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar. Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter.
  5. Fördela blandningen i svamphattarna.
    Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
    Servera svamparna lätt avsvalnade.

Kockens kommentar

Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)