Dryck till pasta- & pizzarätt med sälta
Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss smakrikedom. Är sältan emellertid den utmärkande smaken klassas rätten till denna grupp. Risrätter är vanligtvis smakrika eller kryddiga samt magra.
26 matchande recept inom pasta- & pizzarätt med sälta
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2059
-
Torrt friskt vitt vin
Novas Limited Selection Chardonnay
89 kr, Nr 90050 TF EKO
-
Smakrikt rött vin
77 kr, Nr 2773
-
Smakrikt rött vin
89 kr, Nr 2523
-
Kryddigt rött vin
99 kr, Nr SB 22300
-
Torrt rosévin
Clairet du Château de Lisennes
79 kr, Nr 2243
-
Pilsnertyp
16 kr, Nr 1548
-
Mörk strong ale
20 kr, Nr 89895 BS
Öl till kraftfull pasta-/risrätt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare och fylligare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Till kraftfull pasta-/rislrätt med sälta rekommenderas ett medelfylligt och medelbeskt eller beskt öl.