Dryck till pasta- & pizzarätt med sälta

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss smakrikedom. Är sältan emellertid den utmärkande smaken klassas rätten till denna grupp. Risrätter är vanligtvis smakrika eller kryddiga samt magra.

26 matchande recept inom pasta- & pizzarätt med sälta

Öl till kraftfull pasta-/risrätt med sälta

Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare och fylligare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Till kraftfull pasta-/rislrätt med sälta rekommenderas ett medelfylligt och medelbeskt eller beskt öl.