Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1620 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Tomater 1.0 styck 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Basilika 0.5 kruka 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Brännvinsost 31% 100.0 gram 24%
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 7%
Salami hård 8.0 skivor 24%
Baguette, bagett 8.0 skivor 13%
Smör normalsaltat 2.0 msk 12%
Jungfrusallat (blandsallat) 25.0 gram 0%
Sesamfrön svarta 1.0 msk 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn. Skala vitlök. Skär tomater i bitar.
- Lägg i en matberedare limeskal, vitlök, tomater, sambal, basilikablad, salt och ost skurna i bitar. Mixa.
- Gratinera: Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet. Gratinera i ugn i 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna utan fett. Torrstek salamiskivor i några sekunder. Lägg över på hushållspapper.
- Hetta upp smör i pannan och stek brödskivorna tills ytan fått färg. Vänd.
- Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på sallat och pilgrimsmusslor. Strö över sesamfrön och lägg på salami.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan