Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1371 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 1.0 kilo 25%
Torrt vitt vin 2.0 dl 10%
Gul lök 1.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Vitpeppar hel 5.0 korn Äts ej
Timjan 1.0 kvist 0%
Palsternacka 0.5 styck 3%
Morot 1.0 styck 3%
Rotselleri 0.2 styck 1%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Saffran 1.0 förp. 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Canderel strö } 1.0 msk 0%
Dill 2.0 kvistar 0%
Kock: Canderel
Tillagning (1 tim )
- Skölj och borsta av musslorna.
Skala och skiva lök, liksom vitlök.
Skala rotfrukter och skär dem i kuber.
Skala och finhacka schalottenlök. - Lägg lök, vitlök och musslor i en kastrull.
Tillsätt lagerblad, pepparkorn och timjan.
Tillsätt vin och lite vatten. Låt koka några minuter tills musslorna öppnat sig.
Ta ur musslorna. Koka buljongen i 10 min.
Sila av buljongen och håll den varm. - Värm olja i en kastrull på medelvärme.
Låt rotfrukterna svettas i ett par minuter.
Tillsätt saffran och schalottenlök och låt det svetta med i ett par minuter. Tillsätt lite buljong och vitvinsvinäger. Låt puttra tills rotfrukterna är mjuka. Salta och peppra. - Lägg en hög rotfrukter mitt i djupa tallrikar.
Fyll på med buljong. Dekorera med dill och musslor. Övriga musslor vid sidan av.
Kockens kommentar
Knacka på de färska musslorna som är öppna. De som inte stänger sig kastas. Kokta musslor skall öppna sig. De som inte öppnat sig kastas.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan