Grillade knivmusslor (förrätt)

Foto: Hiroyuki Terada, razor clams

Grillade knivmusslor (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Knivmusslor med skal

8.0 

styck

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

Sojasås japansk

 

 

Svartpeppar

 

 

Vitlökspulver

 

 

Sake

 

 

Smör

80.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om knivmusslor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 0

Recept: 752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 16%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Knivmusslor med skal 8.0 styck 23%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

Sojasås japansk 0%

Svartpeppar 0%

Vitlökspulver 0%

Sake 0%

Smör 80.0 gram 77%

 

Kockskolan:

Om knivmusslor > Äts ej

Tillagning (10 min )

Se film, klicka på "Terada" under bilden ovan.

  1. Starta grillen för direkt hög värme (225-250°C).
  2. Kontrollera att musslorna är rena och fräscha. Läs mer > Om knivmusslor. Skär smör i bitar.
  3. Grilla: Lägg musslorna på grillen. När de öppnat sig kryddas de enligt egen smak. I filmen används salt, svartpeppar, vitlökspulver, lite sake och soja. Lägg en klick smör i varje skal. Vänd musslan i skalet efter ett tag när det lossnat från skalet. Grilltid 5-6 minuter. 

Kockens kommentar

Knivmusslor lever i tidvattenszonen i sandiga eller leriga bottnar, strax under översta skiktet. Läs mer, se > Om knivmusslor.

Alternativ

Asiatiska ångkokta knivmusslor

Vitlöksstekta knivmusslor

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Grillade knivmusslor (förrätt)