Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2
Recept: 683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Knivmusslor med skal 8.0 styck 25%
Fettupptag vid stekning 40.0 gram 43%
Vitlökshuvud hel 0.5 gram 0%
Timjan 1.0 kvist 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Persilja 4.0 kvistar 1%
Peppar 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 8.0 skivor 32%
Kockskolan:
Om knivmusslor > Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
-
Kontrollera att musslorna är väl sköljda och är fräscha. Läs mer > Om knivmusslor.
- Skölj och hacka persilja. Låt rinna av. Halvera ett vitlökshuvud.
- Stek: Värm smör i stor stekpanna. Tillsätt lagerblad, timjan och vitlök. Stek på mycket svag värme i 4-5 minuter.
- Höj spisvärmen. Tillsätt knivmusslor när smöret börjar skumma. Fräs dem på medelsvag värme i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt. Musslorna är klara när de öppnat sig och köttet blivit fast och vitt. Överstek inte, då blir de sega.
- Tillsätt hackad persilja och dra några varv på pepparkvarn över.
- Serveras musslorna varma med ett gott vitt bröd.
Kockens kommentar
Knivmusslor lever i tidvattenszonen i sandiga eller leriga bottnar, strax under översta skiktet. Läs mer, se > Om knivmusslor.Alternativ
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Vitlöksstekta knivmusslor
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan