Vitlöksstekta knivmusslor

Foto: L´Atelier des Chefs

Vitlöksstekta knivmusslor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Knivmusslor med skal

8.0 

styck

Smör till stekning

 

 

Fettupptag vid stekning

40.0 

gram

Vitlökshuvud hel

0.5 

gram

Timjan

1.0 

kvist

Lagerblad

1.0 

blad

Persilja

4.0 

kvistar

Peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

8.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Om knivmusslor >

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2

Recept: 683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Knivmusslor med skal 8.0 styck 25%

Smör till stekning 0%

Fettupptag vid stekning 40.0 gram 43%

Vitlökshuvud hel 0.5 gram 0%

Timjan 1.0 kvist 0%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Persilja 4.0 kvistar 1%

Peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 8.0 skivor 32%

 

Kockskolan:

Om knivmusslor > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Kontrollera att musslorna är väl sköljda och är fräscha. Läs mer > Om knivmusslor.
  2. Skölj och hacka persilja. Låt rinna av. Halvera ett vitlökshuvud.
  3. Stek: Värm smör i stor stekpanna. Tillsätt lagerblad, timjan och vitlök. Stek mycket svag värme i 4-5 minuter. 
  4. Höj spisvärmen. Tillsätt knivmusslor när smöret börjar skumma. Fräs dem på medelsvag värme i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt. Musslorna är klara när de öppnat sig och köttet blivit fast och vitt. Överstek inte, då blir de sega.
  5. Tillsätt hackad persilja och dra några varv på pepparkvarn över.
  6. Serveras musslorna varma med ett gott vitt bröd.

Kockens kommentar

Knivmusslor lever i tidvattenszonen i sandiga eller leriga bottnar, strax under översta skiktet. Läs mer, se > Om knivmusslor.

Alternativ

Ångkokta knivmusslor på japanskt vis

Grillade knivmusslor

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Vitlöksstekta knivmusslor