Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 0
Recept: 393 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hizikialger torkad } 20.0 gram 15%
Tamarisoja } 0.5 dl 9%
Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 14%
Furikakekrydda 0.5 tsk 1%
Olivolja till stekning 2.0 msk 57%
Jungfrusallat (blandsallat) 100.0 gram 7%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 12%
Ger 1 mussla per portion
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka hiziki enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Slå på tamarisoja.
- Strö furikake över pilgrimsmusslorna. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek musslorna i 1 minut på var sida.
- Lägg ut sallat på ett fat, sedan algerna och överst musslorna. Pressa citron över.
Kockens kommentar
Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. I brist på furikaki kan man använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan