Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hizikialger torkad }

20.0 

gram

Tamarisoja }

0.5 

dl

 

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Furikakekrydda

0.5 

tsk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 

Jungfrusallat (blandsallat)

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Ger 1 mussla per portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Brut Riserva

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 0

Recept: 393 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 86 gram)

Ingredienser

Visa:

Hizikialger torkad } 20.0 gram 15%

Tamarisoja } 0.5 dl 9%

 

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 14%

Furikakekrydda 0.5 tsk 1%

Olivolja till stekning 2.0 msk 57%

 

Jungfrusallat (blandsallat) 100.0 gram 7%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 12%

 

Ger 1 mussla per portion 

Tillagning (25 min )

  1. Koka hiziki enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Slå på tamarisoja.
  2. Strö furikake över pilgrimsmusslorna. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek musslorna i 1 minut på var sida.
  3. Lägg ut sallat på ett fat, sedan algerna och överst musslorna. Pressa citron över.

Kockens kommentar

Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. I brist på furikaki kan man använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)