Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

8.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Ingefära inlagd (gari)

8.0 

skivor

Lime färskpressad

2.0 

styck

Basilika

0.5 

kruka

Olivolja

1.0 

dl

Chilifrukt röd hackad

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1509 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 20%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 162 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 7%

Smör normalsaltat 4.0 msk 25%

Ingefära inlagd (gari) 8.0 skivor 1%

Lime färskpressad 2.0 styck 2%

Basilika 0.5 kruka 0%

Olivolja 1.0 dl 50%

Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Salta och peppra pilgrimsmusslorna lätt. Finstrimla ingefära. Grovhacka basilikablad. Ta bort kärnor och finhacka chili.
  2. Hetta upp smör i stekpanna till det börjar bli brunt. Lägg i musslorna och stek 20 sekunder på var sida.
  3. Tillsätt olivolja och pressa över limejuice. Tillsätt ingefära och basilika.
  4. Lägg upp i tallrikar och garnera med chili.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)