
Dryckestips
Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Rosé Brut
Mousserad torr rosé
Pris: 89 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1509 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 20%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 7%
Smör normalsaltat 4.0 msk 25%
Ingefära inlagd (gari) 8.0 skivor 1%
Lime färskpressad 2.0 styck 2%
Basilika 0.5 kruka 0%
Olivolja 1.0 dl 50%
Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Salta och peppra pilgrimsmusslorna lätt. Finstrimla ingefära. Grovhacka basilikablad. Ta bort kärnor och finhacka chili.
- Hetta upp smör i stekpanna till det börjar bli brunt. Lägg i musslorna och stek 20 sekunder på var sida.
- Tillsätt olivolja och pressa över limejuice. Tillsätt ingefära och basilika.
- Lägg upp i tallrikar och garnera med chili.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan