Dryck till kryddig skaldjursrätt

Kryddiga skaldjursrätter är ofta klart kraftfulla, kaloririka kompositioner. Exempel på detta är t.ex. Kungskrabba i svartpepparsås och wokade tigerräkor. Kryddigheten i kombination med kraftfullheten ställer krav på kryddiga, smakrika och kraftfulla drycker.

7 matchande recept inom kryddig skaldjursrätt

Vin till kraftfull, kryddig skaldjursrätt

Kryddiga, kaloririka skaldjursrätter kräver viner med mycket smak för att inte försvinna helt i kombination. Ett generöst fruktigt vin brukar komplettera kryddiga smaker fint, oavsett det är rött, rosa eller vitt. Finns heta kryddningar är det bra att välja ett vin med lite sötma vilken dämpar de heta smakerna i maten.

Öl till kraftfull, kryddig skaldjursrätt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.