Dryck till mager skaldjursrätt

Skaldjursrätter är ofta mager mat och sälta är vanligen den utmärkande smaken, som t.ex. för kokta kräftor. Emellanåt är tillbehören smakrika vilket då ändrar karaktären på rätten. Skaldjur, i synnerhet i säsong, är rika på umami vilket kan skapa vissa problem ihop med dryck, främst då ihop med vin.

Grundregeln för dryckesval är att till mager rätt väljs lättare drycker, men helheten av rättens smak är väsentlig för det slutliga valet.

Detta är en samlingssida.
Klicka på flaska för varufakta.
Klicka på "Mer information" för detaljerad information.

Dryck till neutral skaldjursrätt

Mer information

Dryck till skaldjursrätt med sälta

Mer information

Dryck till syrlig skaldjursrätt

Mer information

Dryck till skaldjursrätt med sötma

Mer information

Dryck till smakrik skaldjursrätt

Mer information

Dryck till kryddig skaldjursrätt

Mer information