Dryck till skaldjursrätt med sötma

Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.

7 matchande recept inom skaldjursrätt med sötma

Vin till mager skaldjursrätt med sötma

När det finns sötma i maten väljs med fördel ett halvtorrt vin. Sötma i maten mildrar vinets sötma och framhäver istället syra och fruktighet. Av den anledningen bör vi alltså vara försiktig med alltför torra och friska, syrliga viner vilka kan upplevas som alltför syrliga ihop med maten.

Öl till mager skaldjursrätt med sötma

Öl passar sällan till riktigt söt mat. Sötma i mat gör att öl verkar torrare, beskare och syrligare. Söt mat kräver söta drycker och öl är som regel inte söt. Bortsett från efterrätter är maträtter emellertid sällan kraftigt söta, utan viss sötma förekommer vanligtvis i form av tillbehör och då brukar öl fungera bra. Bäst fungerar fylliga och alkoholstarka öl med ringa eller begränsad beska. Finns viss sötma i ölet är det till fördel.