Dryck till smakrik skaldjursrätt

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir dryckesvalet mer komplicerat.

31 matchande recept inom smakrik skaldjursrätt

Vin till mager, smakrik skaldjursrätt

Till skaldjursrätter med många smaker att ta hänsyn till är grundregeln att välja ett vin med mycket smak. Ett generöst fruktigt och torrt vin med frisk syra, med eller utan fatlagring, fungerar fint till smakrika skaldjursrätter. När det även finns heta kryddor i rätten fungerar ett vin med viss sötma vilket minskar hettan i maten samt det uttalat söta i vinet.

Öl till mager, smakrik skaldjursrätt

Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till mager smakrik skaldjursrätt rekommenderas medelfylliga, smakrika och medelbeska ljusa eller mörka öl. Ett syrligt öl kan också passa.