Dryck till syrlig skaldjursrätt
Syra i form av citron, vinäger e.d. är vanligt ihop med skaldjursrätter. Lite citron rekommenderas också för att minska den negativa effekten av umami ihop med vin. Syrligheten är dock sällan påtaglig, varför skaldjursrätter oftare är tydligt salta eller smakrika pga tillbehör.
3 matchande recept inom syrlig skaldjursrätt
-
Mousserad torr rosé
Blason de Bourgogne Crémant de Bour...
89 kr, Nr 7687
-
Mousserat torrt vin
135 kr, Nr 7603
-
Torr vit champagne
349 kr, Nr 7857
-
Torrt friskt vitt vin
Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc
59 kr, Nr 2700
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2059
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 28006
-
Torrt friskt vitt vin
89 kr, Nr 4151
-
Ljust veteöl
19 kr, Nr 1687
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 71402 BS
Vin till mager skaldjursrätt med syrlig smak
Kombinera gärna syrliga skaldjursrätter med torra och friska (syrliga) viner. Syran i maten gör att vinets syra dämpas och vinet blir mer fruktigt. Således går det utmärkt att välja vin som inte är uttalat fruktiga från början utan mer syrliga.
Öl till mager skaldjursrätt med syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig skaldjursrätt rekommenderas ett medelfylligt, milt till medelbeskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.