Dryck till neutral skaldjursrätt

Skaldjursrätter är vanligtvis inte neutrala i smaken, vilket man kanske spontant tror. Räkor, kräftor, krabba och hummer är som regel ganska salta eller smakrika pga tillbehören. Neutrala skaldjursrätter är oftast rätter där skaldjuren utgör en mindre del av rätten, som t.ex. i Kräft- och räksallad med blomkål.

4 matchande recept inom neutral skaldjursrätt

Vin till mager skaldjursrätt med neutral smak

Till neutrala skaldjursrätter fungerar lätta, friska(syrliga) viner med finstämd fruktighet. Ofta finns en liten sälta i neutrala skaldjursrätter vilken får vinets syra att mjukna. En torr champagne, med sin friska syrlighet, blir också en lyckad kombination.

Öl till mager skaldjursrätt med neutral smak

Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst. Till mager neutral skaldjursrätt passar lättare, gärna syrligt öl väl. Det kan vara en mild "amerikansk" öl, en medium standardöl med begränsad beska eller ett lätt syrligt veteöl.