Dryck till kryddig skaldjursrätt

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryddiga, smakrika drycker för att inte maten skall ta över helt.

16 matchande recept inom kryddig skaldjursrätt

Vin till mager, kryddig skaldjursrätt

Kryddiga skaldjursrätter kräver viner med mycket smak för att inte vinet försvinna helt i kombination med maten. Ett generöst fruktigt vin brukar komplettera kryddiga smaker fint, oavsett om det är vitt, rosa eller rött. Är vinet fatlagrat framhävs ofta de rostade karaktärerna i vinet av kryddigheten i maten.

Öl till mager, kryddig skaldjursrätt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.