Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1260 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hjärtmusslor med skal 500.0 gram 15%
Dill 0.5 knippe 1%
Torrt vitt vin 2.0 dl 11%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Rödlök 2.0 styck 10%
Olivolja 1.0 dl 60%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Finhacka dill.
Kärna ur och finhacka chili.
Skala och skiva rödlök. - Hetta upp olja i en stekkastrull.
Lägg i dill, chili och rödlök.
Fräs i 10 sekunder. - Lägg i musslorna och slå på vinet.
Pressa över citronjuice. Salta lätt.
Snäckorna är klara när de öppnar sig.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan