Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hjärtmusslor med skal

500.0 

gram

el. venusmusslor

 

 

Dill

0.5 

knippe

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Rödlök

2.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Brut Riserva

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1260 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 196 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjärtmusslor med skal 500.0 gram 15%

el. venusmusslor 0%

Dill 0.5 knippe 1%

Torrt vitt vin 2.0 dl 11%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Rödlök 2.0 styck 10%

Olivolja 1.0 dl 60%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Salt 0%

Tillagning (20 min )

  1. Finhacka dill.
    Kärna ur och finhacka chili.
    Skala och skiva rödlök.
  2. Hetta upp olja i en stekkastrull.
    Lägg i dill, chili och rödlök.
    Fräs i 10 sekunder.
  3. Lägg i musslorna och slå på vinet.
    Pressa över citronjuice. Salta lätt.
    Snäckorna är klara när de öppnar sig.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)