Dryck till kryddig skaldjursrätt
Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryddiga, smakrika drycker för att inte maten skall ta över helt.
16 matchande recept inom kryddig skaldjursrätt
-
Mousserat torrt rosévin
249 kr, Nr 7417
-
Torrt smakrikt vitt vin
89 kr, Nr 2032
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 12419
-
Pilsnertyp
16 kr, Nr 11333
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
Vin till mager, kryddig skaldjursrätt
Kryddiga skaldjursrätter kräver viner med mycket smak för att inte vinet försvinna helt i kombination med maten. Ett generöst fruktigt vin brukar komplettera kryddiga smaker fint, oavsett om det är vitt, rosa eller rött. Är vinet fatlagrat framhävs ofta de rostade karaktärerna i vinet av kryddigheten i maten.
Öl till mager, kryddig skaldjursrätt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.