Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 156
 
    
                Kcal / portion: 511
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 3065 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé med skinn 1.0 kilo 59%
Sichuanpeppar 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Curryblandning:
Farinsocker 1.0 msk 1%
Gurkmeja mald 1.0 tsk 0%
Curry ¤ 2.0 msk 1%
Koriander färskhackad 1.0 msk 0%
Ingefära färsk 40.0 gram 1%
Citrongräs 1.0 styck 0%
Sesamfrön svarta 1.0 msk 2%
Sås:
Mango 1.0 styck 5%
Plommontomater 4.0 styck 1%
Gurka 1.0 styck 2%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Chilifrukt grön 0.5 styck 0%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 25%
Vatten 0.5 dl 0%
Salt 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Dela lax i två lika delar. Mixa samman peppar, salt och socker. Gnid in laxen med blandningen, cirka 1 timme innan grillning.
- Mal koriander och ingefära. Riv citrongrässtjälk fint. Blanda därefter dessa tillsammans med farinsocker, gurkmeja, curry och sesamfrön för att få till curryblandningen.
- Torka laxen torr. Gnid in med curryblandningen. Grilla ca 2 minuter på köttsidan, vänd laxen och grilla klart på skinnsidan. (Det gör inte så mycket om laxskinnet blir lite bränt, det är inget man behöver äta upp.)
- Skala och kärna ur gurka och mango. Dela gurka, mango och plommontomater i bitar. Finhacka chili och koriander. Pressa lime.
- Blanda de delade bitarna med koriandern, chilin, limen, olivolja och vatten. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Det är ingen konst att grilla lax. Prova den här kryddiga norska laxen nästa gång du tänder grillen.Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Curry och sesamgrillad lax
- 
                
                    Brasgädda i kapprock ā la BengtTid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliverTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäsTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillad gravad laxTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad strömmingssotare med aromsmörTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillade fiskbullarTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad havsrudaTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukterTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              