Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3065 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé med skinn 1.0 kilo 59%
Sichuanpeppar 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Curryblandning:
Farinsocker 1.0 msk 1%
Gurkmeja mald 1.0 tsk 0%
Curry ¤ 2.0 msk 1%
Koriander färskhackad 1.0 msk 0%
Ingefära färsk 40.0 gram 1%
Citrongräs 1.0 styck 0%
Sesamfrön svarta 1.0 msk 2%
Sås:
Mango 1.0 styck 5%
Plommontomater 4.0 styck 1%
Gurka 1.0 styck 2%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Chilifrukt grön 0.5 styck 0%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 25%
Vatten 0.5 dl 0%
Salt 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Dela lax i två lika delar. Mixa samman peppar, salt och socker. Gnid in laxen med blandningen, cirka 1 timme innan grillning.
- Mal koriander och ingefära. Riv citrongrässtjälk fint. Blanda därefter dessa tillsammans med farinsocker, gurkmeja, curry och sesamfrön för att få till curryblandningen.
- Torka laxen torr. Gnid in med curryblandningen. Grilla ca 2 minuter på köttsidan, vänd laxen och grilla klart på skinnsidan. (Det gör inte så mycket om laxskinnet blir lite bränt, det är inget man behöver äta upp.)
- Skala och kärna ur gurka och mango. Dela gurka, mango och plommontomater i bitar. Finhacka chili och koriander. Pressa lime.
- Blanda de delade bitarna med koriandern, chilin, limen, olivolja och vatten. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Det är ingen konst att grilla lax. Prova den här kryddiga norska laxen nästa gång du tänder grillen.Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Curry och sesamgrillad lax
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan