För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Brasgädda i kapprock ā la Bengt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gädda hel

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Örtkryddor färska

1.0 

knippe

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Peppar till smaksättning

 

 

Tidningspapper

 

 

Bakplåtspapper

 

 

Ved

 

 

 

Tillbehör:

 

Färskpotatis med skal

0.8 

kilo

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

Laga i kapprock >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 425

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1699 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 511 gram)

Ingredienser

Visa:

Gädda hel 1.0 styck 41%

Gul lök 1.0 styck 3%

Purjolök 1.0 styck 4%

Morot 1.0 styck 2%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Örtkryddor färska 1.0 knippe 1%

Smör normalsaltat 50.0 gram 21%

Peppar till smaksättning 0%

Tidningspapper %

Bakplåtspapper %

Ved Äts ej

 

Tillbehör:

Färskpotatis med skal 0.8 kilo 28%

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

Laga i kapprock > Äts ej

Tillagning (1 tim + 30 min )

  1. Tänd en brasa ute eller i öppna spisen.
  2. Strimla morot, selleri, lök, purjolök och grovhacka örtkryddorna. Rensa gäddan men behåll huvudet. Salta och peppra i buken och stoppa in alla ingredienser där samt en stor klick smör.
  3. Smöra, salta ett bakplåtspapper. Rulla in gäddan i pappret. Linda in paketet med en 8-10 lager fuktat tidningspapper.
  4. Maka undan ved i brasan. Lägg paket i askan, maka tillbaka glöd, lägg på ved. Låt ligga i 35-40 minuter.
  5. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Veckla ut fisken ur pappret, dra av skinnet. Garnera med örtkrydda.

Kockens kommentar

De flesta rundfiskarna tilllagas på detta sätt.

Kapprock är ett gammal term för ytterrock. Gastronomiskt innebär "i kapprock" att tillaga något i ett hölje till exempel inlindat i (smör-)papper eller aluminiumfolie. Ett bra sätt att tillaga ömtåliga varor som fisk och grönsaker, som blir mer kokt än stekt. Läs mer > Laga i kapprock.

Passar till

Enkel tomatsallad

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Brasgädda i kapprock ā la Bengt