Grillade fiskbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade fiskbullar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fiskbullar i vatten konserv

40.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Dill- och senapssås färdig

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2234 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 223 gram)

Ingredienser

Visa:

Fiskbullar i vatten konserv 40.0 styck 17%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Dill- och senapssås färdig 4.0 dl 78%

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Förbered ev. tillbehör till maten.
  3. Pensla fislbullarna med lite matolja. Grilla fiskbullarna 1-2 min på var sida tills de fått lite färg och blivit varma.
  4. Servera med sås och tillbehör.

Kockens kommentar

Fiskbullar är nyttig och lättlagad mat, bl.a. lämplig för barn och andra benrädda. Färdiglagade fiskbullar innehåller inte alltid så mycket fiskt utan kan vara uppblandade på olika sätt. Läs på innehålls­förteckningen. Fiskbullar kan enkelt tillagas själv (se recept Fiskfärs - grundrecept). Fiskbullar har inte så högt anseende, men säger man (fisk-)queneller, vilket i praktiken är fiskbullar, ökar statusen väsentligt. Sök t.ex. laxqueneller. 

Passar till

Grillad bönsallad

Kokt ris

Kokt potatis

Pressad kokt potatis

Grillad potatis

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillade fiskbullar