Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Forell hel (t.ex. regnbåge)

4.0 

styck

Matolja (rapsolja)

 

 

Persilja

1.0 

knippe

Mynta färsk

8.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Morot stor

2.0 

styck

Palsternacka

2.0 

styck

Rotselleri

150.0 

gram

Rödbeta

2.0 

st stora

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

Halster >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1508 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 344 gram)

Ingredienser

Visa:

Forell hel (t.ex. regnbåge) 4.0 styck 71%

Matolja (rapsolja) %

Persilja 1.0 knippe 1%

Mynta färsk 8.0 kvistar 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Morot stor 2.0 styck 7%

Palsternacka 2.0 styck 10%

Rotselleri 150.0 gram 3%

Rödbeta 2.0 st stora 9%

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

Halster > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut råvarorna från kylen. Mat som skall grillas bör vara rumstempererat.
  2. Tvätta och borsta rotsakerna rena. Skiva dem tunt (tunt = snabbare). Pensla dem med olja. Salta och peppra.
  3. Salta och peppra fisken inuti buken och fyll rikligt med persila och lite mynta. Man kan även fylla med rotsaker.
  4. Grilla rotsakerna 1-10 minuter på var sida, beroende på skivornas tjocklek, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.
  5. Grilla fisken cirka 5 minuter på vardera sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Skär en skåra intill ryggbenet och se om kött och ben blivit vitt.

Kockens kommentar

Forell eller laxforell är ett allmännt begrepp, inte ett biologiskt namn på fiskart. Med forell avses vanligen odlad laxfisk i portionsstorlek, särskilt av arten regnbåge, men också öring. Halster underlättar vid stekning av hel fisk, men är inte nödvändig.

Passar till

Smält eller skirat smör

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter