Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver

Foto: Fabian Björnstjerna, Norsk Fisk ¤

Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Fänkålsfrön hela

1.0 

msk

Flingsalt

1.0 

msk

Chčvre

300.0 

gram

Creme fraiche

0.5 

dl

Oliver svarta kärnfria

10.0 

styck

Matolja (rapsolja)

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 583

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2333 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 233 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 47%

Fänkålsfrön hela 1.0 msk 0%

Flingsalt 1.0 msk 0%

Chčvre 300.0 gram 44%

Creme fraiche 0.5 dl 7%

Oliver svarta kärnfria 10.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 0%

Svartpeppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Frys lax i minst två dygn innan du tinar och grillar den helt kort.
  2. Tänd grillen. Rosta fänkålsfrön i het panna. Rör om. När de fått färg ta av från spisen. Mixa med flingsalt i kryddkvarn eller i en mortel.
  3. Stycka laxen i avlånga bitar. Rulla i fänkålsmjölet. Pensla på olja. Grilla på hög värme, 20-30 sek på varje sida. Låt vila.
  4. Smula ner chévreost i en bunke. Mixa med crčme fraîche. Smaka av med svartpeppar.
  5. Lägg oliver på en tallrik med papper på. Torka i mikrovågsugn. Full effekt tills de är helt torra, så de går att krossa till smulor. Strö till sist olivsmulorna över rätten.

Kockens kommentar

Så enkelt och så gott. Laxen grillar du 20-30 sekunder. Den ska vara röd i mitten.

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver