Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Havsruda }

3.0 

styck

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Timjan färsk

0.5 

kruka

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santagostino Catarratto-Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 55 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1798 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 364 gram)

Ingredienser

Visa:

Havsruda } 3.0 styck 38%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 5%

Timjan färsk 0.5 kruka 1%

Smör normalsaltat 75.0 gram 30%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 30%

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på ugnsgrillen. Låt ugnen bli het.
  2. Riv citronskal. Hacka timjan. Spar några timjankvistar till garnering.
  3. Blanda smör, citronskal, och hackad timjan med lite salt och peppar till en röra.
  4. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Smöra en ugnsfast form. Skär några snitt i fisken och fyll snitten med smörblandningen. Salta och peppra. Lägg fisken i formen.
  6. Grilla fisken överst i ugnen i 3-8 minuter på var sida (beroende på hur tjock fisken är). Fisken är klar när köttet är vitt och lätt lossar från ryggbenet.
  7. Garnera med några kvistar timjan. Pressa citronjuice över fisken.

Kockens kommentar

Fisken kan lämpligen även anrättas på utegrill.

Passar till

Smält el. skirat smör

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad havsruda