Dryck till syrlig fiskrätt

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras syrlighet med sötma.

16 matchande recept inom syrlig fiskrätt

Vin till mager fiskrätt med syrlig smak

Till syrliga fiskrätter fungerar friska vita viner, roséviner eller ett mjukt rött. Gemensamt bör vara en frisk syra vilken mildras av syran i maten och istället lyfter fram fruktigheten. En liten strävhet i vinet är inte något hinder då syrligheten rundar av denna. 

Öl till mager fiskrätt med syrlig smak

Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig fisk rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt eller syrligt öl.