Dryck till fiskrätt med sötma

Fiskrätter är sällan sötaktiga, men det förekommer. Det är i så fall tillbehören som ger sötma. Såsen kan vara söt t.ex. som t.ex. i rätten Piggvar med linspuré och chokladsås.

3 matchande recept inom fiskrätt med sötma

Vin till mager fiskrätt med sötma

Friska, vita viner med liten sötma fungerar bra och minskar det totala intrycket av sötma. Även mjuka och generöst fruktiga röda viner fungerar, speciellt då endast något tillbehör är sötaktigt och inte hela anrättningen. Undvik riktigt sträva viner vilket i kombination ger besk smak.

Öl till mager fiskrätt med sötma

Öl passar sällan till riktigt söt mat. Sötma i mat gör att öl verkar torrare, beskare och syrligare. Söt mat kräver söta drycker och öl är som regel inte söt. Bortsett från efterrätter är maträtter emellertid sällan kraftigt söta, utan viss sötma förekommer vanligtvis i form av tillbehör och då brukar öl fungera bra. Bäst fungerar fylliga och alkoholstarka öl med ringa eller begränsad beska. Finns viss sötma i ölet är det till fördel.