Dryck till kryddig fiskrätt
För att räknas som kryddig rätt skall kryddigheten vara utmärkande. Hit räknas i första hand kryddheta rätter, dvs det finns tillbehör som pepparrot, chili e.d. med i rätten som ger hetta i munnen. I andra hand innefattas tydligt kryddiga rätter, men som inte ger direkt hetta och som i övrigt inte är smakrika.
10 matchande recept inom kryddig fiskrätt
-
Torrt friskt vitt vin
Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc
59 kr, Nr 2700
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 12419
-
Torrt druvigt vitt vin
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
94 kr, Nr 5244
-
Torrt smakrikt vitt vin
119 kr, Nr 4136
-
Torrt friskt vitt vin
119 kr, Nr 5882 EKO
-
Torrt friskt vitt vin
189 kr, Nr 75373 BS
-
Ljust veteöl
15 kr, Nr 1563
-
Ljus mild lager
15 kr, Nr 1669
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 1517
Vin till mager, kryddig fiskrätt
Öl till mager, kryddig fiskrätt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.