Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödspättafilé 600.0 gram 33%
Lime färskpressad 1.5 styck 1%
Purjolök 1.0 styck 4%
Tomater 2.0 styck 2%
Sockerärter 100.0 gram 2%
Senapsfrö 1.0 msk 4%
Smör normalsaltat 4.0 msk 23%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 32%
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Laga i kapprock > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och grönsaker ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererade.
- Dela fisken i bitar och lägg portionsvis på aluminiumfolie. Skiva lime, purjo, tomater, släpärter och lägg det på fisken. Krydda med senapfrö, salt och peppar. Tillsätt en klick smör. Vik ihop.
- Tvätta potatisen. Skär i halvtjocka skivor. Pensla med olja. Salta lätt.
- Grilla potatis cirka 5 minuter på var sida. Grilla fisken på direkt/hög värme i 5-8 minuter. Stäng locket. Utan lock tar lite längre tid.
Kockens kommentar
Receptet går bra att laga med annan vitfisk. Tjockare fiskbitar tar längre tid. Fisken skall vara genomstekt, men inte mer för då blir den torr.
Kapprock är ett gammal term för ytterrock. Gastronomiskt innebär "i kapprock" att tillaga något i ett hölje till exempel inlindat i (smör-)papper eller aluminiumfolie. Ett bra sätt att tillaga ömtåliga varor som fisk och grönsaker, som blir mer kokt än stekt. Läs mer > Laga i kapprock.
Passar till
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan