Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödspättafilé

600.0 

gram

Lime färskpressad

1.5 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Sockerärter

100.0 

gram

Senapsfrö

1.0 

msk

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

Laga i kapprock >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspättafilé 600.0 gram 33%

Lime färskpressad 1.5 styck 1%

Purjolök 1.0 styck 4%

Tomater 2.0 styck 2%

Sockerärter 100.0 gram 2%

Senapsfrö 1.0 msk 4%

Smör normalsaltat 4.0 msk 23%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 32%

Matolja (rapsolja) %

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

Laga i kapprock > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och grönsaker ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererade.
  2. Dela fisken i bitar och lägg portions­vis på aluminiumfolie. Skiva lime, purjo, tomater, släpärter och lägg det på fisken. Krydda med senapfrö, salt och peppar. Tillsätt en klick smör. Vik ihop.
  3. Tvätta potatisen. Skär i halvtjocka skivor. Pensla med olja. Salta lätt.
  4. Grilla potatis cirka 5 minuter på var sida. Grilla fisken på direkt/hög värme i 5-8 minuter. Stäng locket. Utan lock tar lite längre tid.

Kockens kommentar

Receptet går bra att laga med annan vitfisk. Tjockare fiskbitar tar längre tid. Fisken skall vara genomstekt, men inte mer för då blir den torr.

Kapprock är ett gammal term för ytterrock. Gastronomiskt innebär "i kapprock" att tillaga något i ett hölje till exempel inlindat i (smör-)papper eller aluminiumfolie. Ett bra sätt att tillaga ömtåliga varor som fisk och grönsaker, som blir mer kokt än stekt. Läs mer > Laga i kapprock.

Passar till

Kokt potatis

Grillad potatis

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)