Påsar, papper och snören används på olika sätt i köket.
- Plastpåsar är för många varor inte lämpliga till förvaring, särskilt när det sker i kylskåp. Till exempel ökar bakterietillväxten på rått kött som ligger innesluten i plast, ligger morötter i plastpåse i kylskåpet bildas kondens som snabbar på förruttnelse, gifter utvecklas i svamp som inte ligger luftigt och så vidare. Läs mer om förvaring via länkar nedan.
 - Speciella plastpåsar: Det finns plastpåsar avsedda för ugnsstekning (läs mer > Stekpåsar) och speciella för infrysning (läs mer > Fryspåsar).
 - Bakplåtspapper som värmetålig används till bakning. En variant benämns smörpapper. Läs mer > Bakplåtspapper.
 - Hushållssnöre är tunt bomullssnöre som används till exempel för att binda ihop en stek eller fågel. Läs mer Hushållssnören.
 
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05
Läs mer
Hantering färsk fisk, skaldjur
Förvara grönsaker, rotfrukter och frukt
Recept med Påsar, papper, snöre ¤
Det finns 213 recept med Påsar, papper, snöre ¤
- 
                
                  
                
                Hård knäckbräck
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Hemlagad grekisk pizza
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bouchée ā la Reine, drottningens vol-au-vent
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pizza al paprica
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färskosttårta på 3 ingredienser
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Spritzkuchen (spritskaka), tyska munkar, German crullers
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Så bakas veteknutar och vetekringlor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan