Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Vetemjöl

500.0 

gram

eller

8.3 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

Pizzautrustning >

 

 

 

Pålägg:

 

Pizzasås

2.0 

dl

Paprika gul

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Mozzarella

250.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Oregano torkad

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 873

GBR (GI) / port: 25

Recept: 3490 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:
Pizzadeg:

Vetemjöl 500.0 gram 50%

eller 8.3 dl %

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 6%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Pizzautrustning > Äts ej

 

Pålägg:

Pizzasås 2.0 dl 8%

Paprika gul 1.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 2%

Mozzarella 250.0 gram 18%

Olivolja 4.0 msk 13%

Oregano torkad 0%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Skär mozzarella i skivor. Ansa och skär paprikor och lök i strimlor.
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Lägg på paprika, lök och mozzarella. Ringla lite olivolja över och strö på oregano.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Pizza bakas bäst på en pizzasten, näst bäst på en speciell rund bakplåt med hål, helst med non-stickbeläggning. Stenen och hålen i plåten gör att pizzan blir knaprigare. Se > Pizzautrustning. Pizzasås är en form av tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.

Alternativ

Pizzasallad

Pizzasås

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Pizza al paprica